AloeVera Peach Trójpak Zobacz większe

AloeVera Peach Trójpak

80753

Nowy produkt

Żel do picia brzoskwiniowy; niemal stuprocentowa zawartość czystego żelu z liścia Aloe Vera barbadensis miller (98,2%), wzbogacony witaminą C, bez dodatku cukru. Produkt szczególnie polecany diabetykom i – ze względu na wspaniały smak – dzieciom. Zawiera ponad 200 bioaktywnych substancji, które ludzki organizm może wykorzystać dla naprawy i utrzymania dobrego zdrowia.

Więcej szczegółów

329,00 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Żel Aloesowy firmy LR – produkt wyjątkowy

  •  Rośliny dla firmy LR uprawiane są wyłącznie na terenach Meksyku. Firma zbiera ok. 23 milionów liści aloesu rocznie. Uprawa przebiega całkowicie bez użycia nawozów, pestycydów i innych chemikaliów i podlega regularnym kontrolom.
  •   Jakość produktów LR certyfikowana jest przez najbardziej wymagające, niezwiązane z firmą LR instytuty badawcze na rynku – SGS INSTITUT FRESENIUS, IASC (Międzynarodowa Rada Naukowa ds. Aloesu).
  • Jakość produktów kontrolowana jest m.in. poprzez utajnione zakupy testowe. Szczegółowe pomiary i regularne kontrole sprawiają, że każdy produkt musi spełniać najwyższe wymogi, by firma nie utraciła wyróżniających jej certyfikatów.
  • Firma LR posiada jedno z najnowocześniejszych, specjalistycznych laboratoriów badających suplementy diety. Przeprowadza się w nim ponad 32.000 badań rocznie. Dla ochrony cennych wyników badań wiele innowacyjnych produktów LR oraz proces ich produkcji jest zgłaszanych do opatentowania (w tym bardzo wiele kosmetyków o wysokiej zawartości aloesu).
  • Produkty aloesowe, a zwłaszcza żele do picia, mają wyjątkowo wysokie zawartości czystego miąższu z liścia aloesu. Pozbawione są aloiny i emodyny (zawarte w skórce liścia substancje mające właściwości przeczyszczające).

 

 

Główne zastosowania aloesu:

 

- zaopatrzenie organizmu w szereg ważnych substancji istotnych dla zdrowego funkcjonowania komórek

- utrzymanie równowagi kwasowo – zasadowej w organizmie

- przyspieszenie gojenia ran, oparzeń, szybsza regeneracja skóry po zabiegach kosmetycznych

- w zaburzeniach przemiany materii i wielu schorzeniach przewodu pokarmowego

- podnoszenie odporności, wsparcie dla systemu immunologicznego przy czasowej lub przewlekłej niewydolności, również przy nowotworach

- zrzucanie zbędnych kilogramów

- stymulacja probiotycznych bakterii w układzie pokarmowym

- oczyszczanie organizmu

- walka z cukrzycą i alergią

- walka z wirusami, grzybami i bakteriami; wsparcie w infekcjach

- przeciwbólowo

- odbudowa tkanek

- w pielęgnacji skóry: nawilżenie skóry, ujędrnienie, stymulacja do produkcji kolagenu, ochrona przed promieniami UV, działanie odkażające i ściągające (trądzik) , łagodzenie skutków ekspozycji na słońce

 

 

 DLA DOCIEKLIWYCH O ALOESIE:

 

Mało który produkt naturalny może poszczycić się tak bogatą tradycją . Znany był wśród meksykańskich Azteków, korzystali z jego dobrodziejstw egipscy faraonowie, a Kalor Wielki odkrył, że ranni wojownicy opatrzeni aloesem szybciej wracają do zdrowia.

 

O wyjątkowości aloesu decyduje bogactwo składników o dużej aktywności biologicznej (mówi się już o blisko 270), które współdziałają, dając niezwykłe efekty terapeutyczne.

 

W dodatku aloes należy do adaptogenów, roślin, które dostosowują swoje działanie do potrzeb danego organizmu.

 

Entuzjaści aloesu, do których należą również lekarze, zachęcają, by potraktować aloes jako bogaty w substancje odżywcze produkt spożywczy.

 

Miąż aloesowy składa się w 96% z wody. W pozostałych 4% mieści się nieprzebrane bogactwo dobroczynnych substancji. Są to:

 

¨     Aminokwasy (białka) aż 18 spośród wszystkich 22 , w tym 7 z 8 egzogennych, czyli takich, które są niezbędne człowiekowi, a może je uzyskać jedynie z pożywienia. Ważne, by codziennie dostarczać organizmowi wszystkie aminokwasy, bo z nich budowany jest nasz system odpornościowy.

 

¨     Witaminy rozpuszczalne w wodzie – należy je uzupełniać, bo kilkukrotnie w ciągu dnia usuwamy je z moczem i potem:

 

 

- C – nie produkowana przez człowieka, działa antyoksydacyjnie, wspomaga spalanie tłuszczów, wzmacnia odporność, potrzebna przy wchłanianiu żelaza, tworzeniu kolagenu, obniża poziom stresu, odpowiedzialna za elastyczność skóry, podnosi skuteczność witaminy E

- B1, B2,B3,B6, B9 – kwas foliowy, B12, biotyna. Witaminy z grupy B są odpowiedzialne za system nerwowy, aktywują przemianę materii, mają ogromny wpływ na mózg. Obecność w aloesie witaminy B12 (odpowiedzialnej za produkcję czerwonych krwinek) jest ewenementem w świecie roślin – człowiek pobiera ją głównie z produktów zwierzęcych.

 

¨     Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach

- A i beta-karoten antyoksydant, chroni skórę i wzrok

- E - antyoksydant, chroni czerwone krwinki transportujące tlen, poprawiając dotlenienie mięśni, również sercowego (niedobór niemal zawsze poprzedza problemy ze strony serca), zwiększa aktywność witaminy A.

 

¨     Związki mineralne – odgrywają znaczącą rolę w regulacji kwasowo zasadowej, regulują gospodarkę wodną, funkcje nerwów i skurcze jelit.

- magnez

- potas

- fosfor

- wapń

- żelazo

- siarka

W śladowych ilościach: mangan ,krzem, nikiel, bor, glin, chrom, lit, miedź, molibden, bar,

 

¨     Enzymy – w żelu aloesowym występują jako substancje czynne; wspomagają trawienie w dwunastnicy i jelicie cienkim (amylaza, lipaza), napędzają metabolizm wątroby (transaminazy).

 

¨     Cukry proste i wielocukry (polisacharydy) - te ostatniebuforują działanie kwasów i zasad, co pomaga z zachowaniu równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie, działają odtruwająco, mobilizują organizm do produkcji przeciwciał, a leukocyty do pochłaniania bakterii; ma więc działanie przeciwzapalne i antybakteryjne, stymulują probiotyczne szczepy bakterii mlekowych w układzie pokarmowym.

 

¨     Mukopolisacharydy – stymulują produkcję tzw. faktoru TNF, który przyczynia się do niszczenia nowotworów poprzez blokowanie wytwarzania naczyń krwionośnych wewnątrz guzów; podwyższają poziom interferonu interleukinów.

 

¨     Roślinne kwasy tłuszczowe (sterole) - poprawiają obieg krwi i odpływ żółci, mają właściwości przeciwzapalne.

 

¨     Saponiny – substancje o właściwościach ściągających i lekko odkażających, łagodzą podrażnienia błon śluzowych przewodu pokarmowego.

 

¨     Ligniny – błonnik, stymulują perystaltykę jelit.